Det gäller att bo rätt när man är ute och far och i Antalya finns det många sköna och bekväma hotell som inte behöver kosta skjortan. Staden har alltifrån femstjärniga hotell till relativt simpla boenden och du kan också boka all-inclusive eller bara välja inkluderad frukost. Dock ska du veta att de finaste hotellen med 5 stjärnor, har en prisnivå som ett två/tre-stjärnigt här hemma eller ute i Europa. Du kan alltså unna dig lite extra lyx för pengarna om du skulle vilja. Många av hotellen erbjuder också gratis transport till och från flygplatsen, så kolla upp det med hotellet innan du bokar om detta är ett önskemål. Här ska vi tipsa dig om 3 välbesökta hotell i Antalya och berätta om deras fördelar.

Concorde Deluxe Resort Hotell – all-inclusive

För cirka 1900 kr/natten så får du ett femstjärnigt hotell med all-inclusive och en närhet till stranden Lara Beach i Antalya. Detta hotell är perfekt lämpat för barnfamiljen som vill ha alla typer av komfort på ett och samma ställe. Hotellet har 8 restauranger, ett spa och flera inomhus- och utomhuspooler. Du har även möjlighet att få barnpassning mot en tilläggsavgift, men i övrigt är barnklubben, lekplatsen och barnpoolen helt gratis. Hotellet har också en nattklubb för de vuxna när barnen har gått och lagt sig. Anledningen till att hotellet har tagit sitt namn, är förmodligen för att byggnaden är arkitektritad och inspirerad av flygplanet Concorde. Den enda nackdelen är att hotellet ligger 16 km bort från stadskärnan men däremot är kollektivtrafiken för att ta sig dit, mycket tillgänglig.

Hotell Su

Är det design och sensationer du är ute efter, ska du boka ett rum på Hotell Su, ritat av arkitekten Eren Talu. Detta är ett femstjärnigt hotell precis vid stranden Konyaalti och som har alla bekvämligheter du kan tänka dig. Frånpriset är cirka 700 kr/natten och då ingår också gratis frukost och en liten överraskning i form av en gåva. Designen är avskalad och mycket futuristisk med klara färger och tydliga linjer. Unna dig en stund i gymmet eller i spa-anläggningen eller ta med barnen till det närliggande Aqualand för lite skoj. Hela 11 500 m² väntar dig där och en rad aktiviteter och anläggningar. På dagen kan du antingen gå ned till utomhuspoolen eller lägga dig i solstolarna som tillhör hotellet, på stranden. Vill du känna dig som en celebritet för några dagar och nätter, så är Hotell Su det ultimata valet.

Ayhan Hotel

Med havsutsikt och inkluderad frukost, kan detta trestjärniga hotell bli ditt boende för en tid. Priserna är mycket rimliga och är från cirka 300 kr/natten för 2 personer. Detta är ett mycket populärt hotell för resande par eller sällskap som vill ha nära till både centrum och stranden Konyaalti. Ayhan Hotel ligger endast 900 meter från marinan som huserar många storslagna yachter. Kollektivtrafiken och möjligheterna till shopping och kultur gör Ayhan Hotell till ett självklart val för den som vill varva avkoppling med lite spänning och storstadsliv. Gratis wifi och toalettartiklar finns på alla rum. En del rum kan vara en aning små, men all bekvämlighet finns och bara du öppnar dörren ut från hotellet, så har du gångavstånd till i princip alla historiska monument och museer.